Ga naar de inhoud

Over mij

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Josine. Geboren in 1984, moeder van 2 jonge dochters, en werkzaam als psycholoog in de ouderenzorg. Daarnaast ben ik ook gediplomeerd massagetherapeut. In 2022 ben ik, naast mijn baan als psycholoog, gestart met mijn eigen massagepraktijk: Laat het los massage.

Laat het los massage is de uitkomst van mijn eigen leerproces, zoektocht, persoonlijke ontwikkeling en groei. Hierbij een stukje achtergrond van hoe ik ertoe ben gekomen om mijn eigen massagepraktijk te starten.

Mijn eigen voorgeschiedenis

Door mijn eigen ervaring met burn-out in het verleden, en de hulp die ik daar destijds bij gezocht heb, besefte ik dat ik het contact met mijn lichaam behoorlijk was kwijtgeraakt. Gaandeweg mijn re-integratie realiseerde ik me dat ik allerlei signalen, die mijn lichaam me had gegeven in de periode voorafgaand aan de burn-out, had gemist of genegeerd. Tijdens de behandeling door diverse disciplines (psychotherapie, haptotherapie, mindfulness) leerde ik mijn lichaam weer voelen. Ik leerde hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van de signalen die je lichaam je geeft, en niet alleen maar verder te denderen op doorzettingsvermogen en wilskracht. Ik leerde hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te maken. Om te bewegen. Om te ontspannen. Om echt tot rust te komen. Om in je lijf te komen. Om dingen te doen die je leuk vindt, waar je energie van krijgt, en die goed zijn voor je. Door dat inzicht en die persoonlijke ontwikkeling en groei heb ik weer kunnen re-integreren in mijn werk als psycholoog. Gaandeweg merkte ik echter dat er iets bleef knagen. Ik miste iets, maar wat…?

Terugval in mijn oude patronen

Dat werd me pas jaren later duidelijk. Ik was in verwachting van onze jongste dochter en ging naar een massagepraktijk voor een aantal zwangerschapsmassages. Wat was dat fijn! ‘Dat zou ik eigenlijk vaker moeten doen, ook als ik niet zwanger ben’, dacht ik. En ook: ‘wat lijkt het me mooi om zélf mensen blij te kunnen maken met een heerlijke massage!’. Ineens realiseerde ik me ook dat ik altijd vooral aan het werk was mét en ín mijn hoofd. Maar dat ik eigenlijk ook de behoefte had om veel meer ‘in mijn lichaam’ te zijn en niet alleen met mijn hoofd te werken. Ik besefte dat heel veel van wat ik geleerd had tijdens het herstel van mijn burn-out, er gaandeweg tóch weer bij ingeschoten was. En dat oude patronen er langzaam weer ingeslopen waren…

Inzicht

Ik besloot dit inzicht niet te negeren, maar er iets mee te doen. Behalve het meer ‘in mijn lichaam zijn’, wilde ik ook gaan werken met mijn handen. Dát was het missende stukje: ik wilde niet alleen praten, maar ook lichaamsgericht werken. Die zwangerschapsmassages hadden me weer aan het denken, en vooral ook aan het voelen gezet. Ik voelde dat het idee om zelf te gaan masseren me enthousiast en energiek maakte. En die gevoelens inspireerden me en gaven me de moed om ondanks een jong gezin en naast een drukke baan een massageopleiding te gaan doen.

Opleiding

Tegen het einde van mijn zwangerschap besloot ik me in te schrijven bij Positive Touch voor de tweejarige opleiding tot Integraal Holistisch Massagetherapeut, welke ik (na enige vertraging door de Corona-pandemie) in 2022 heb afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik in augustus 2021 bij Mood Massage ook nog een bijscholing Zwangerschapsmassage gevolgd. Want dat ik ook zwangerschapsmassages wilde kunnen geven, dat stond voor mij al vanaf het begin van de opleiding tot massagetherapeut vast. Juist omdat het ontvangen van die zwangerschapsmassages bij mij heel veel in beweging heeft gezet.

Een tweede burn out en ‘het roer om’

Na (helaas…) een tweede burn out, wist ik dat gedeeltelijk het roer omgooien onontkoombaar was, als ik mezelf tenminste serieus nam. Het herstelproces van deze recente burn out heeft me, met wederom de nodige hulp en ondersteuning (ditmaal van een psycholoog/haptotherapeut en massagetherapie), het laatste zetje gegeven om ook echt iets met mijn opleiding tot massagetherapeut te gaan doen. Het idee, als klein zaadje geplant tijdens het ontvangen van de zwangerschapsmassage, is gaan kiemen, en heeft de kans gekregen om van een gevoel uit te groeien en tot bloei te komen in de vorm van mijn eigen praktijk. En dat wat ik zélf de afgelopen jaren als zo fijn, bijzonder en belangrijk heb ervaren, kan ik nu ook aan anderen geven!

Welkom bij Laat het los massage!

Ik vind het heel fijn om als massagetherapeut bij te mogen dragen aan jouw persoonlijke moment van rust, ontspanning en tijd voor jezelf. Ik krijg er energie van als ik mensen met een ontspannen blik in hun ogen, een glimlach om hun mond en hun schouders 3 centimeter lager helemaal ‘los’ de deur weer zie uitgaan. Daar word ik blij van, en het geeft me veel voldoening.

Ik hoop je snel in mijn massagepraktijk te mogen ontmoeten!