Ga naar de inhoud

Zwangerschaps-massage

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

Een zwangerschap is een heel bijzondere periode in het leven van een vrouw. In jouw buik groeit een klein nieuw mensje! Naast bijzonder, is het ook een hele intensieve periode. Er verandert van alles in en aan je lijf. In veel gevallen is dat gewoon heel mooi, fijn en leuk! Je bent trots op je mooie buik die langzaam groeit, je voelt de baby kriebelen en trappelen van binnen, je ziet je buik af en toe bewegen, je voelt je geweldig en energiek, en je straalt aan alle kanten!

Zwangerschapsmassage

Bij welke klachten helpt massage?

Maar een zwangerschap is ook zwaar. Je hormoonhuishouding verandert en dat zorgt voor stemmingswisselingen. Met een beetje pech heb je last van (ochtend)misselijkheid. Je voelt je moe, en je kan lichamelijke klachten krijgen, zoals vocht vasthouden, rug- en nekpijn, bandenpijn, of bekkenklachten. Je houding verandert, en die zware buik trekt toch wel erg aan je. Gewoon lekker liggen en slapen gaat ook net wat minder makkelijk naarmate de zwangerschap vordert. En ‘s avonds en ‘s nachts heb je last van brandend maagzuur, rusteloze benen of kramp in je kuiten. Misschien maak je je ook wel wat zorgen of alles wel goed gaat, of pieker je over de bevalling die dichterbij komt.

Zwangerschap en een massage

Ongeacht tot welke ‘groep’ je behoort: een zwangerschapsmassage is altijd een goed idee! Of je nu gewoon even lekker wil ontspannen, of dat je de zwangerschapskwaaltjes wil verminderen. Tijdens de zwangerschap vragen je lichaam en de baby in je buik nu eenmaal veel van je. Het is daarom extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een zwangerschapsmassage is daarnaast een mooi moment om heel bewust stil te staan bij het kleintje in je buik.

Ik heb bijscholing gevolgd op het gebied van zwangerschapsmassage en ben gecertificeerd zwangerschapsmasseur, waardoor je bij mij in goede handen bent.

Wat levert het je op?

Een zwangerschapsmassage wordt aangepast aan de wensen en klachten van jou als zwangere. Het is de perfecte manier om je te helpen je meer op je gemak te voelen bij alle veranderingen van je lichaam. Verschillende klachten die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan, kunnen door een zwangerschapsmassage behoorlijk worden verminderd. Allereerst is een massage natuurlijk goed om spierspanning te verminderen, en ontspanning te bevorderen. Daarnaast helpt het bij rug- en nekklachten, verbetert een massage de bloedcirculatie (en die van je baby), vermindert het hoofdpijn, misselijkheid, kramp in je benen of vermoeide benen, oedeem, en een verminderde stoelgang. Een zwangerschapsmassage draagt ook bij aan een verlaging van stress en angst, en aan beter slapen.

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Boeken
Bel me, stuur een e-mail of vul het contactformulier in om een afspraak voor een massage te plannen. Vermeld daarbij dat het gaat om een zwangerschapsmassage.

2. Voorbereiding
Zorg dat je opgefrist en niet te gehaast op de afspraak komt.

3. Meenemen
Je hoeft alleen een betaalmiddel mee te nemen: een smartphone i.v.m. betaalverzoek of je massagebon.

4. Betalen
Vóór de massage, d.m.v. een betaalverzoek.

5. Massage
– Intakegesprek, verloop zwangerschap, evt. kwaaltjes en klachten, bespreken van je wensen.
– Kies een geur die bij je past.
– Uitkleden en installeren op de massagetafel.
– Bodyscan en start massage.
– Water drinken en nagesprek.

6. Na afloop van de massage
Doe even rustig aan.

Duur en tarieven zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage duurt ongeveer 75 minuten. Deze duur is de totale tijd. Dus voor het intakegesprek, de massageminuten, en een korte nabespreking.

75 minuten: € 92,50